Politie zoekt urenlang naar persoon in zee bij Katwijk na vondst van kleding op strand

1/4
KATWIJK

De politie is hard op zoek naar de eigenaar van verschillende kledingstukken die in de nacht van vrijdag op zaterdag gevonden werden op het strand van Katwijk.

Na de vondst van de kledingstukken op het strand werd het Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM)-station in Katwijk gealarmeerd en werd een zoekactie begonnen tussen Katwijk en Noordwijk. Ter hoogte van de Watering in Katwijk werden een aantal verschillende kledingstukken gevonden op het strand, waardoor de politie het vermoeden had dat er mogelijk iemand te water was geraakt. Daarop werd groot alarm geslagen.

De KNRM rukte massaal uit. Het KNRM-station in Noordwijk en Katwijk waren betrokken bij de zoekactie, net zoals de Reddingsbrigade te Katwijk en de strandpolitie van respectievelijk Noordwijk en Katwijk. Na ongeveer drie uur zoeken konden de gealarmeerde hulpdiensten niets vinden.

De politie is daarom hard op zoek naar de eigenaar van de verschillende kledingstukken die op het strand gevonden werden, om een ongeval verder uit te kunnen sluiten.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.