Premium

Het kan, honger voor 2030 de wereld uit. The Hunger Project bestaat 40 jaar

Het versterken van de rol van vrouwen blijkt essentieel bij het oplossen van honger, weet The Hunger Project na 40 jaar.
© Foto The Hunger Project

Met een ’bitterzoete borrel’ proost non-profitorganisatie The Hunger Project dinsdag op haar 40-jarig bestaan. Want al kan er met trots teruggekeken worden op het succesvol terugdringen van honger als ’het grootste oplosbare probleem ter wereld’, met wereldwijd maar liefst 690 miljoen mensen die met honger te maken hebben, is er ook nog genoeg te doen. In gesprek met directeur Annelies Kanis.

690 miljoen mensen die op dit moment niet weten waar de volgende maaltijd vandaan moet komen: een aantal dat nauwelijks voor te stellen is. En dat grotendeels onzichtbaar is. Slechts zo’n tien procent ’kennen’ we namelijk uit het nieuws zoals momenteel de grote stroom vluchtelingen in Burkina Faso die voor het geweld van jhadisten wegvlucht en met acute honger te maken heeft. Het andere overgrote deel, zeg maar ruim 37 keer Nederland, kampt met langdurige hongerproblematiek die niet altijd een voedseltekort inhoudt, maar ook een langdurig eenzijdig eetpatroon kan betekenen met blijvende fysieke en mentale achterstand tot gevolg.

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.