Tulperij uit Voorhout plant 10.000 bollen bij Tulpenpiramide

De tulpen worden geplant bij de piramide.
© foto pr
Delft

Afgelopen weekend zijn er 10.000 tulpenbollen geplant bij de twaalf meter hoge Delftse Blauwe Tulpenpiramide in het kunstlandschapspark van Land Art Delft. In het voorjaar is ’s werelds grootste tulpenpiramide omsingeld door 10.000 bloeiende, rode tulpen.

Directeur Land Art Delft Paula Kouwenhoven, eigenaresse Anja Jansze van De Tulperij en Henk Schouten van Royal Delft gaven het startsein door de eerste tulpenbollen te planten.

De Tulperij uit Voorhout stelt de bollen ter beschikking. ,Jansze: ,,De bouw van de tulpenpiramide heb ik continu gevolgd. Zo’n mooi landmark voor Delft, daar horen tulpen bij. Zo wordt het straks in het voorjaar een prachtig Hollands plaatje – een echte ode aan het Nederlandse landschap.’’

Bij het project worden ook arrangementen samengesteld om de verschillende locaties met elkaar te verbinden. De arrangementen bestaan uit een bezoek aan Royal Delft, Land Art Delft en De Tulperij.

Paula Kouwenhoven, initiatiefneemster van de Tulpenpiramide, is blij dat Land Art Delft kan bijdragen aan het aantrekken van bezoekers naar Delft. ,,Juist in deze tijd is dat hard nodig. We richten ons daarom vooral op de Nederlanders die een uitstapje in eigen land plannen.”

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.