Huurdersbelangen Noordwijk weigert opnieuw prestatieafspraken te tekenen

© Archieffoto
Noordwijk

De Stichting Huurdersbelangen Noordwijk (SHN) weigert, net als afgelopen jaar, een handtekening te zetten onder de prestatieafspraken.

Normaal maken gemeente, woningcorporatie – in dit geval Stek – en de belangenbehartiger van huurders daarin afspraken over de benodigde woningbouw voor Noordwijk, maar dat is naar de zin van SHN onvoldoende gelukt.

„Uit de afspraken voor 2021 blijkt dat het aanbod van sociale woningbouw wederom achterblijft, met als gevolg dat het onnodig lang duurt om de enorme achterstand aan sociale huurwoningen in Noordwijk aan Zee en Binnen in te lopen”, aldus SHN in een verklaring.

De belangenbehartiger noemt de situatie ’onrechtvaardig’ en ’onacceptabel’. „Voor SHN geldt dat iedere inwoner recht heeft op een betaalbare woning. Nadat SHN vorig jaar tevergeefs een signaal heeft afgegeven door niet te tekenen, zal dit jaar de situatie worden voorgelegd aan de geschillencommissie Woningwet met het doel om daadwerkelijk meer sociale huurwoningen te realiseren.”

Zo wordt volgens SHN met 400 tot 500 door Stek te bouwen huurhuizen niet voldaan aan de ambities van de Woonvisie van Noordwijk, die uitgaat van 1140 woningen tot 2030. De wachttijd voor een huurhuis in Noordwijk is ruim zeven jaar. Ook is nog niet duidelijk wanneer er honderd tijdelijke woningen in de gemeente komen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.