Pieter Verhoogt is vanaf 2021 de nieuwe Leidse topsportcoördinator

Pieter Verhoogt wordt onder andere coach van de Leidse Olympische Ploeg en de Topsport Leiden Ambassadeurs.
© Topsport Leiden
Leiden

Sporteconoom Pieter Verhoogt is per 1 januari de nieuwe topsportcoördinator bij Topsport Leiden. Dat maakte de stichting woensdag bekend. Tjeerd Scheffer, de huidige coördinator, neemt na elf jaar afscheid.

Pieter Verhoogt komt uit Hoofddorp en heeft als onderzoeker en als adviseur voor de UEFA, NOC*NSF en Ajax gewerkt. Hij schreef ook boeken over sportbeleid en organiseert de verkiezing Topsportgemeente van het jaar. Zelf speelde hij jaren tophonkbal bij de Hoofddorpse vereniging Minolta Pioniers. Verhoogt is al topsportcoördinator in Medemblik.

Topsport Leiden wil de Leidse topsport etaleren en versterken. Dat doet de stichting onder meer door Leidse topsportclubs te ondersteunen en met elkaar te verbinden. Bij de stichting zijn twaalf verenigingen en vier regionale trainingscentra betrokken. Topsportcoördinator Verhoogt wordt onder andere coach van de Leidse Olympische Ploeg en de Topsport Leiden Ambassadeurs, dat is een groep Leidse oud-olympiërs.

De 51-jarige Verhoogt zegt in een persbericht dat hij zijn werk als adviseur ’geweldig’ vindt, maar dat hij behoefte voelt om verder te kijken dan een eindrapport. Hij wil ’meer coachend en verbindend bezig zijn’.

Het bestuur van de stichting heeft gekozen voor iemand van buiten Leiden om een frisse start te kunnen maken, aldus Martijn Peetsold, voorzitter van Stichting Topsport Leiden, in het persbericht. ’Wij zijn heel blij met Pieter die een enorme bagage meebrengt.’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.