Aanpak geluidsoverlast N44 voor nog eens 69 woningen in Wassenaar

De bewoners van 251 Wassenaarse huizen krijgen binnen zes jaar minder last van het verkeerslawaai van de N44.
© Archieffoto Taco van der Eb
Wassenaar

Rijkswaterstaat treft voor nog eens 69 woningen in Wassenaar maatregelen om het verkeerslawaai van de N44 te verminderen. Het gaat vooral om huizen aan de Raaphorstlaan en de wijk Kerkehout in Wassenaar.

Deze 69 komen bovenop de 182 woningen met de hoogste geluidsbelasting langs de N44, waarvoor de maatregelen een half jaar geleden al bekend werden.

De uitvoering staat gepland voor 2027 en varieert van de aanleg van stiller asfalt tot het plaatsen van een geluidscherm of gevelisolatie. Een combinatie is ook mogelijk.

In totaal vermindert Rijkswaterstaat de komende jaren bij 1900 woningen in 22 gemeenten de geluidhinder van rijkswegen. Het Rijk heeft het kader van het project ’Meerjarenprogramma Geluidsanering’ (MJPG) 900 miljoen euro beschikbaar gesteld. Een deel is voor Rijkswaterstaat die over de rijkswegen gaat en een ander deel gaat naar Prorail, dat geluidsmaatregelen treft voor woningen langs spoorwegen.

Binnen dit project valt niet het door de provincie Zuid-Holland toegezegde geluidscherm van drie kilometer langs de A4 ter hoogte van Vlietland. Vooral in Voorschoten is er geluidsoverlast van het verkeer van de A4.

Lees ook: Schermen, stiller asfalt en gevelisolatie moeten geluidsoverlast in Sassenheim en Wassenaar verminderen

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.