Kunstenaars met een verstandelijke beperking vrolijken de ingang van de parkeergarage van het Alphense winkelcentrum De Aarhof op

De beschilderde gang naar de parkeergarage.
© Foto Leidsch Dagblad
Alphen aan den Rijn

De ingang van de nieuwe parkeergarage in het Alphense winkelcentrum De Aarhof is opgevrolijkt door kunstenaars met een beperking.

Deze kunstenaars hebben een eigen atelier in het Alphense centrum onder de naam Verfstreken. Sinds kort is dat tussen andere winkels gevestigd aan de Van Boetzelaerstraat.

Van de winkeliersvereniging kregen de verstandelijk beperkte kunstenaars de opdracht om muurschilderingen te maken in de gang die De Aarhof verbindt met de onlangs gebouwde parkeergarage.

Ze hebben zich uitgeleefd met kleurrijke taferelen en liet zich daarbij inspireren door Alphense bouwwerken. Zo zijn onder meer theater Castellum, de fietsappel bij het station, het stadhuis en de hefbrug afgebeeld. De kunstenaars van Verfstreken hebben de afgelopen weken ter plekke gewerkt.

Verfstreken is een onderdeel van zorgorganisatie Ipse de Bruggen. Het schilderen in een eigen atelier is een van de vormen van vrijetijdsbesteding die wordt aangeboden aan de cliënten.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.