En de Duurzaamheidsprijs is... een regenton voor de hele straat

De Duurzaamheidsprijs overhandigen en aansluiten, dat was het devies van de mannen van loodgietersbedrijf Vesseur bij mevrouw Houweling, huurder van MeerWonen.
© foto MeerWonen
Roelofarendsveen

Hoe beloon je een huurder die jouw Duurzaamheidsprijs heeft gewonnen met het idee om de hele straat van een regenton te voorzien?

Door dat ook echt te doen. En dus kregen alle bewoners van de zeven benedenwoningen die MeerWonen heeft aan de Pieter Breughellaan in Roelofarendsveen het winnende idee van mevrouw Houweling, een van de zeven.

,,We gebruiken heel veel kraanwater om onze tuinen te verzorgen”, schreef zij aan de corporatie, toen die een prijsvraag uitschreef om te vieren dat het eigen kantoorgebouw het hoogste energielabel had behaald. ,,En ik al helemaal voor mijn moestuin. Terwijl het regenwater dat we hiervoor prima zouden kunnen gebruiken, zomaar in het riool verdwijnt. Zonde toch?”

MeerWonen wil met het toekennen en aansluiten van de prijs meer doen dan alleen de bewoners in kwestie helpen in de strijd tegen waterverspilling. De corporatie maar hoopt tevens dat het ’meer mensen aanzet tot haalbare initiatieven in hun eigen woonomgeving’. Uitgaande van de jaarlijkse neerslag in Kaag en Braassem, behoren tweehonderd tonnen vol gratis water tot de mogelijkheden.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.