Giddy Pots is bij ZZ Leiden de vervanger van B.J. Stith

Giddy Pots.
© Foto ZZ Leiden
Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de Amerikaan Giddy Potts aangetrokken. Potts is bij de Leidse basketbalclub de opvolger van B.J. Stith.

Stith vertrok in de afgelopen – door de coronamaatregelen basketballoze – periode stilletjes uit Leiden. Zijn contract werd vervolgens ontbonden.

Giddy Potts is een 1.88 meter lange, fysiek sterke, speler die op meerdere posities op de perimeter uit de voeten kan. Hij speelde collegebasketbal bij Middle Tennessee State, toevallig ook de oude school van voormalig Leiden-speler Jerry Beck die in de jaren tachtig furore maakte in de Vijf Meihal.

Na zijn collegecarrière speelde Potts in de NBA Summer League voor de Toronto Raptors. Hoewel hij redelijke gemiddelden produceerde, kreeg de schutter geen contract voor het reguliere NBA-seizoen.

Zijn eerste jaar als prof speelde Potts in Zuid-Korea. Vorig seizoen was hij actief voor Ravenna in de Italiaanse Serie A2 (het tweede niveau van het land waar toen ook oud-ZZ’er Maurice Watson speelde). In die competitie tekende Potts voor 16,6 punten gemiddeld.

Eerder trok ZZ Leiden oude bekende Carrington Love aan als vervanger van de eveneens vertrokken Desure Buie. Zowel Buie als Stith speelde twee duels voor Leiden. De derde Amerikaan, Michael Finke, bleef de club wel trouw.

Donderdag 17 december is de eerste dag dat de teams uit de Dutch Basketball League weer mochten trainen. Het seizoen krijgt op 16 januari een herstart. De DBL bespreekt de vorm waarin de competitie kan worden uitgespeeld, dan wel opnieuw gaat beginnen.

Meer nieuws uit ZZ Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.