Scylla houdt iedereen thuis totdat epidemie weer een beetje onder controle is; tafeltennisbond besluit om competitie nog niet te hervatten

© Foto ANP
Leiden

De Nederlandse tafeltennisbond heeft besloten om de eredivisie nog niet te hervatten. Er zal gedurende de huidige lockdown tot tenminste 19 januari niet worden gespeeld.

Het besluit is genomen na overleg met de betrokken verenigingen en op advies van de competitieleiding. ,,Er is enthousiasme over het nieuws dat we weer mogen spelen in de eredivisies. Maar in de huidige strenge lockdown wordt het niet als passend ervaren om te gaan tafeltennissen. Daarnaast zijn de strenge voorwaarden waaraan voldaan moet worden, voor veel eredivisieclubs bijna niet in te vullen. Het gaat dan bijvoorbeeld over het aantal keer testen en de aanwezigheid van een teamarts, die er bij de meeste clubs niet is”, zegt bondsvoorzitter Jan Simons.

Het bestuur van Scylla, dat de vrouwenploeg op het hoogste niveau weet, laat op de eigen website weten dat de club heeft besloten iedereen thuis te laten totdat de epidemie weer een beetje onder controle is zodat iedereen gezond aan 2021 kan beginnen. Met name de gestelde voorwaarde voor hervatting dat spelers, begeleiders én scheidsrechters twee keer per week een coronatest moeten laten doen deed Scylla besluiten om niet te spelen.

De bond blijft de ontwikkelingen volgen en kijkt naar scenario’s voor het herstarten van niet alleen de eredivisie maar ook alle andere competities.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.