Rugbybond wil ereklasse eind maart hervatten met halve competitie

DIOK en Hilversum troffen elkaar op 3 oktober zonder publiek.
© Archieffoto
Amsterdam

De rugbycompetitie in de ereklasse wordt hoogstwaarschijnlijk eind maart hervat. Dat streven werd uitgesproken tijdens het overleg van de zestien ereklasseclubs van afgelopen maandagavond.

Er zal een halve competitie worden afgewerkt waarin alle clubs elkaar een keer treffen. De resultaten van de eerder gespeelde speelronden blijven staan. Er zijn tot nu toe drie speelronden afgewerkt. De nummers een en twee van de competitie die vijftien ronden beslaat, spelen een finalewedstrijd om het landskampioenschap. Het streven is om die finale in juni te spelen.

De ereklasse is aangemerkt als een van de topsportcompetities die vanaf januari opgestart mochten worden. Omdat de clubs al maanden stilstaan, kwam een herstart in januari te vroeg. De clubs in de ereklasse gaven aan een voorbereiding van tenminste zes weken nodig te hebben om klaar te zijn voor een herstart. Daarnaast speelt het Nederlands team in februari en maart een aantal belangrijke kwalificatiewedstrijden. De internationals zijn er bij gebaat om snel ritme op te doen.

Regerend landskampioen DIOK voert de competitie die half oktober werd afgebroken, aan. De Leidenaars vergaarden veertien punten uit drie duels. Haagsche RC en Ascrum volgen met respectievelijk dertien en twaalf punten. RFC Haarlem is hekkensluiter en is als enige puntloos.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.