Premium

Met 140 kilometer per uur over de kop. Dakar Rally is voor Nederlands team na drie dagen voorbij. 'We zijn alle drie zo stijf als een plank'

Het Firemen Dakarteam in actie in Saudi-Arabië.
© Foto MM Photography
Riyad

Al na drie racedagen is de Dakar Rally voor het Nederlandse Firemen Dakarteam voorbij. Het team met chauffeur Richard de Groot uit Noordwijkerhout, navigator Mark Laan uit Hem en monteur Jan Hulsebosch uit Lisserbroek crashte door een onverwacht diep gat na een zandheuvel. „We zijn alle drie zo stijf als een plank”, laat Mark Laan vanuit Saoedi-Arabië weten.

De brandweermannen zouden met hun truck van 3 tot en met 15 januari totaal zeker 7.664 kilometer door de Saoedische zandbak racen. Het ging echter afgelopen dinsdag faliekant mis. „We sloegen met een snelheid van 130 tot 140 kilometer per uur over de kop”, vertelt Laan. „Dit gebeurde toen we op een zandkam reden, waarvan we de afstap niet zagen. Dat was een hoogteverschil van twee en een halve meter. We maakten vier harde klappen; op elke kant eentje. En we maakten een rondje. Richard ving de hardste klappen op. De rolbeugel die voor de veiligheid in de cabine zit heeft zijn werk gedaan.”

Meer nieuws uit Sport