Bewoner met vloeistof in het gezicht gespoten bij inbraak in Oegstgeest, recherche zoekt minderjarige verdachten

Oegstgeest

De bewoner van een woning aan de Hofbrouckerlaan in Oegstgeest werd donderdag met een vloeistof in het gezicht gespoten toen hij in zijn woning twee inbrekers betrapte.

De bewoner kwam omstreeks 18.40 uur bij zijn woning aan en zag twee jonge mannen in zijn woning staan. Hij riep hard naar de jongens waarop zij vluchtten. Tijdens hun vlucht spoot een van hen de man met een vloeistof in het gezicht. Ook kreeg de man een trap of duw, waarop hij ten val kwam.

De twee inbrekers gingen er vervolgens vandoor met persoonlijke eigendommen van de bewoner. De verdachten renden vanaf de woning via het Emmaplein de Spaargarenstraat in en verdwenen daar uit het zicht. Het slachtoffer hield, behalve branderige ogen, geen letsel over aan het voorval.

Signalement

De recherche is op zoek naar twee verdachten. Van de jongens zijn de volgende signalementen bekend: De jongens worden geschat op ongeveer 16 tot 17 jaar oud, hebben beiden een licht getinte huidskleur, zijn ongeveer 1.70 meter groot en waren donker gekleed.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.