’Ik vroeg me af waar ik naar zat te kijken’, aldus Grasshoppers-coach Axel Gouw na nipte zege op Sparks

Ilse Kuijt scoorde achttien punten tegen Sparks.
© Archieffoto
Katwijk

Bijna verslikte Sportiff Company Grasshoppers zich bij de herstart van de eredivisie in het nietige Sparks.

De Katwijkse basketbalsters wisten er nog net een 62-60 zege uit te slepen.,,Ik verwachtte dat we een beetje roestig zouden zijn, maar dit was onder de maat’’, zei coach Axel Gouw. Zijn team had slechts tweeënhalve week gehad om zich voor te bereiden op het hervatten van de competitie. Het schot liet de Katwijksen nog in de steek: slechts vijf van de 33 driepuntspogingen waren raak.

,,In het eerste kwart vroeg ik me af waar ik naar zat te kijken’’, aldus Gouw. Toch stelde zijn ploeg in de tweede periode orde op zaken. Na rust (35-25) liep de thuisclub uit naar een maximale voorsprong van 51-34, alvorens Grasshoppers weer helemaal stil viel.

De tegenstander uit Groningen plaatste een 4-22 tussensprint en ging zelfs de slotfase in met een voorsprong. Nog net op tijd was Grasshoppers weer bij de les en via Iris Govers en Deborah Vos haalde het toch de zege binnen.

,,We rechtten de rug en speelden het op ervaring uit’’, zei Gouw. ,,Gelukkig waren we er klaar voor toen het er om ging. Nu kijken hoe we dit goed gaan zetten voor volgende week. We moeten weer dingen leren afdwingen.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.