Premium

Van de hemel in de hel: droomweekeinde eindigt voor Oegstgeestse skiester Adriana Jelinkova op brancard

Op haar elfde vertelde Adriana Jelinkova haar moeder dat ze Oegstgeest wilde inruilen voor een leven in de Oostenrijkse bergen.
© Foto AFP
Kranjska Gora

Van de hemel in de hel. Amper 24 uur nadat skiester Adriana Jelinkova zich had gekwalificeerd voor de Olympische Spelen, ging ze in een brancard de Sloveense piste in Kranjska Gora te af. Ze blijkt haar voorste kruisband te hebben gescheurd; begin deze week wordt ze geopereerd in Innsbruck en dan volgt een herstel waar zes tot negen maanden voor staat.

Zaterdag was de vreugde groot bij Adriana Jelinkova. Geboren in Tsjechië en als baby met haar moeder en Nederlandse stiefvader in Oegstgeest komen wonen, schreef de 25-jarige skigeschiedenis. Voor het eerst sinds 1952 plaatste een Nederlandse skiester zich voor de Olympische Spelen. Op een ijzige piste in Kranjska Gora werd Jelinkova elfde in de wereldbekerwedstrijd op de reuzenslalom. Eerder dit seizoen eindigde ze al eens als tiende en daarmee had ze aan de eis van NOC NSF (twee keer bij de beste zestien in de wereldbeker) voldaan.

Meer nieuws uit Sport Regionaal