Richard Bakker keert terug naar MMO, Huig-Jan Heeringa wordt trainer van Sporting Leiden

Richard Bakker terug naar MMO.
© Archieffoto
Leiden

In de hogere klassen van het amateurvoetbal blijven veel trainers zitten. Daaronder zijn er meer mutaties te melden.

Bij UVS wordt Kevin Krishan de opvolger van de vertrekkende Patrick van Dullemen. De jonge oefenmeester heeft nu nog de JO19-1 onder zijn hoede in de Kikkerpolder. „Ik heb altijd de ambitie uitgesproken om hoofdtrainer te willen worden en ik vind het fantastisch dat de club mij de kans geeft. Volgens mij, en zo ziet men dit bij UVS ook, hoeft leeftijd geen belemmering te zijn om een eerste elftal te coachen. Daarnaast ken ik de club goed omdat ik hier al voor de tweede keer werkzaam ben.”

Bij een andere tweedeklasser, Docos, werd bekend dat Dennis Olman blijft zitten. De Leidse club stond na vier speeldagen op kop in de tweede klasse C, terwijl in het niet afgewerkte seizoen 2019-2020 na zeventien speeldagen nog de laatste plaats werd ingenomen. De trainer, woonachtig in Zoetermeer, gaat dan zijn derde seizoen in. Bij stadgenoot Lugdunum blijven Marco Harleman en Nino Poulina aan als trainers.

Sporting Leiden heeft in Huig-Jan Heeringa een opvolger gevonden voor Francis Janse. De in Valkenburg woonachtige trainer komt over van Meerburg, waar Jelle Korbee het stokje zal overnemen. Heeringa: „Het is heel snel gegaan. De fusieclub toonde zich zeer slagvaardig en ik heb er alle vertrouwen in dat ik kan aarden bij deze familieclub. Sporting speelt in een interessante klasse en ik ben in korte tijd al geïnformeerd over het reilen en zeilen binnen de club.”

Bij zondagderdeklasser AVV Alphen gaat Rob de Lange door en ook Jarno Verweij en Gert Labots (Koudekerk) en Freek Jansen en Jan Nonkes (LSVV ’70) blijven actief bij de vierdeklassers op zaterdag. MMO, bij wie ’kind van de club’ Richard Bakker terugkeert als speler na een avontuur bij Voorschoten ’97 en ARC, en John van Berkel kwamen er samen ook uit. Arie van Duijn op zijn beurt blijft aan bij SJZ.

Van elf regionale clubs is nog niet bekend gemaakt of het contract met de huidige trainer wordt verlengd, hoewel veel van die clubs al wel de intentie uitspraken verder te gaan. Bij driekwart van de clubs blijft de huidige trainer aan. Voor dit moment gaan de volgende clubs volgend seizoen verder met een nieuwe trainer: Kagia, UVS, Alphia, Sporting Leiden (za), VVSB (za), Meerburg, DOSR/ WVC (wordt EMM ’21) en Teylingen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.