Premium

De stap van het Leidse echtpaar Aernout en Céline van Someren om in Brabant een Bed & Breakfast te openen is geen ’Ik vertrek’ uit het boekje

Aernout en Céline van Someren met hun twee zoons.
© Foto Philip van Scherpenzeel

Aernout (35) en Céline (34) van Someren liepen al jaren met het idee rond om ’iets van een bed & breakfast, maar dan grootschaliger’ voor zichzelf te beginnen. Midden in coronatijd waagden ze de stap. Het echtpaar kocht Hoeve de Knol in het Brabantse Holthees en verruilde daarmee de stad voor het platteland.

De stap van Aernout en Céline van Someren is geen ’Ik vertrek’ uit het boekje. In zoverre dat het niet in het buitenland is en er niet een bouwval opgeknapt moest worden. Hoeve de Knol had reeds een recreatieve functie en was door de vorige eigenaar grotendeels al helemaal verbouwd. Er werd met de verkregen vergunningen niet heel veel meer gedaan. Te weinig tenminste, in de ogen van het echtpaar Van Someren. Als straks, over een paar jaar, alles in bedrijf is, hebben ze de beschikking over twee huizen voor groepen van achttien en tien personen, een stuk of tien lodges voor gezinnen, een apart huisje voor stellen en een camping met dertig plekken. Ze zitten daarbij in een schitterend weidse omgeving in de gemeente Boxmeer.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.