Premium

Tussen Kaag en Braassem geeft culinaire cadeautjes weg

Wim Klerks legt de laatste hand aan zijn verjaardagsgerechtje, de tartaar van zalm.
Kaag en Braassem

Restaurant Tussen Kaag en Braassem bestaat acht jaar en dat wordt gevierd. In plaats van het jaarlijkse ’verjaardagsmenu’ in het restaurant, geeft eigenaar en chef-kok Wim Klerks nu acht weken lang recepten prijs aan thuiskoks. Elke week een ander recept, dat hij presenteert op YouTube.

Het begon met tartaar van zalm en avocadocrème en inmiddels is ook het recept van zijn linzenkroketjes met mosterdmayonaise gepubliceerd. „We zijn nu alweer bijna acht maanden dicht, maar we willen onze gasten laten zien dat we niet bij de pakken neerzitten en dat we op een creatieve manier deze periode doorkomen. En voor de thuiskoks is het natuurlijk leuk om de gerechten nu eens zelf te kunnen maken.”

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.