KNMI waarschuwt voor gladheid en ijzel; ongelukken in de Duin en Bollenstreek en Leiden

© Flashlight Fotografie
© Flashlight Fotografie
© Flashlight Fotografie
© Flashlight Fotografie
© Flashlight Fotografie
© Flashlight Fotografie
1/6
Sassenheim

In grote delen van het land geldt maandag code oranje in verband met gladheid en ijzel. Maandagochtend zijn er al diverse ongelukken gebeurd in de Duin en Bollenstreek en Leiden.

Op de A44 ter hoogte van Sassenheim ging het mis, hier raakte een busje van de weg. De bestuurder belandde met zijn voertuig in de berm. De afrit van de A44 werd door het ongeval afgesloten.

In de Pieter Coermanstraat in Noordwijk ging een fietser ging onderuit. De ambulancedienst is daar nu om medische zorg te bieden.

Op de Prinses Beatrixlaan in Katwijk is een fietser onderuit gegaan. Een slachtoffer raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Ook op de Prins Hendrikkade in Katwijk zorgde de gladheid voor gevaar. Een auto gleed van de weg tegen een paaltje. Dat was de redding anders was de auto in het water geraakt.

Op de Prins Clausweg in Leiden botste twee auto’s op elkaar. Toen een bestuurder uitstapte, werd zij aangereden door een andere auto die door de gladheid door schoof. De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

© Toon van der Poel

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.