President Biden wil wereldwijde bescherming homorechten

De Amerikaanse president Biden wil wereldwijde bescherming van de rechten van onder anderen lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (lhbt'ers). Hij zal dat vastleggen in een zogenoemd presidentieel memorandum en zich ervoor inzetten, aldus de nationaal veiligheidsadviseur van het Witte Huis, Jake Sullivan.

Biden voerde campagne met de belofte de lhbt-rechtenwetgeving, bekend als de Equality Act, in de eerste honderd dagen als president goed te keuren. Hij wil lhbt-rechten een topprioriteit van zijn regering maken, melden Amerikaanse media.

Biden wil lhbt'ers beschermen tegen discriminatie, een eerlijke behandeling in het rechtssysteem waarborgen en wereldwijd lhbt-rechten bevorderen. De Equality Act biedt bescherming tegen discriminatie bij huisvesting, werk, onderwijs en andere situaties. De vorige regering van Donald Trump werd bekritiseerd door belangengroepen omdat ze de bescherming van lhbt'ers afzwakte.

Kort na zijn aantreden schrapte Biden al het Trump-verbod voor de meeste transgenders om in het Amerikaanse leger te dienen.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.