Zwaan gewond bij ongeluk tussen twee voertuigen in Katwijk; langsrijdende ambulancebroeders houden het gewonde dier warm

© Foto’s: Flashlight Fotografie
1/9
Katwijk

Een zwaan is maandagavond gewond geraakt bij het oversteken van de N206 bij Katwijk. Twee voertuigen probeerden het dier nog te ontwijken, maar botsten daardoor tegen elkaar aan. Ambulancemedewerkers die toevallig langs het ongeluk reden hebben zich over het gewonde dier ontfermd.

Een van de auto’s kon de zwaan niet op tijd ontwijken en reed het dier aan, waarna het tegen een andere auto botste en uiteindelijk tegen een lichtmast tot stilstand kwam.

Een ambulance reed toevallig langs de plek van het ongeluk en medewerkers ontfermden zich over de gewonde zwaan, door het dier warm te houden tot de dierenambulance ter plaatse kwam. De automobilisten kwamen met de schrik vrij.

De voertuigen raakten door het ongeluk beschadigd en zijn meegenomen door een berger. De N206 was vanwege het ongeluk tijdelijk afgesloten in de richtig van Noordwijk. Inmiddels is een rijbaan weer open.

© Foto’s: Flashlight Fotografie

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.