Bij ongeval op N206 betrokken zwaan weer de vrije natuur in [video]

© Flashlight Fotografie
© Flashlight Fotografie
1/2
WARMOND

De zwaan die maandag door de dierenambulance van de Provincialeweg N206 bij Katwijk werd gered na een ongeval, maakt het goed. De vogel kon dinsdag aan het einde van de middag weer worden vrijgelaten.

Een wandeling van het dier over de N206 veroorzaakte maandag een botsing tussen twee auto’s. De schade was flink. De zwaan zou volgens getuigen geraakt zijn door een van de auto's maar gelukkig mankeerde de vogel niets, het was alleen vermagerd en wat zwak. De ambulancedienst, die toevallig het ongeval passeerde, ontfermde zich over de zwaan. De automobilisten bleven ongedeerd.

© Flashlight Fotografie

Lees ook: Zwaan gewond bij ongeluk tussen twee voertuigen in Katwijk; langsrijdende ambulancebroeders houden het gewonde dier warm

De zwaan werd opgehaald door de dierenambulance en overgebracht naar het vogelasiel. "De zwaan is de nacht goed doorgekomen en na onderzoek bleek het niets te mankeren. We hebben de zwaan hier opgevangen en eten en drinken gegeven", vertelt Stefan van der Burg, coördinator van het Vogelasiel Regio Leiden.

Het gaat waarschijnlijk om een jong van vorig jaar. De zwaan was niet agressief. Omdat het jong nog geen partner zou hebben, maakt het niet uit waar het uitgezet wordt. In dit geval werd ervoor gekozen om het langs de Zijldijk in Warmond zijn vrijheid terug te geven. In een speciale vervoerszak werd de vogel per dierenambulance naar de Zijldijk gereden.

© Flashlight Fotografie

Nadat de vervoerszak werd geopend keek het beestje nog even goed om zich heen en maakte vanaf de kant een glij-duik het water in, zijn vrijheid tegemoet.

© Flashlight Fotografie

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.