Tennishallen Nieuwe Sloot op 1 maart open voor coronavaccinaties in Alphen aan den Rijn

Coronavaccinatie.
© foto ANP
Alphen aan den Rijn

De Alphense coronavaccinatiehallen in Nieuwe Sloot gaan op 1 maart open.

Volgens de GGD is dat ’eerder dan verwacht’. Twee vaccinatiehallen zijn sinds 1 februari beschikbaar voor het prikken van Alphenaren, maar wegens het ontbreken van voldoende vaccins ging de opening begin februari niet door. Inmiddels is er zicht op voldoende vaccins en kan de prikplek open. ’De voorraad landelijke vaccins wordt versneld ingezet’, aldus de GGD.

De priklocatie zit in het overdekte tenniscomplex Nieuwe Sloot aan de President Kennedylaan en slokt zes tennisbanen op. Tijdens het vaccineren kunnen tennissers nog wel gebruikmaken van de resterende binnen- en buitenaccommodatie. Dat zijn zes binnenbanen en veertien buitenbanen, waaronder ook squashbanen en een pedelbaan.

De tennishallen zijn zeven dagen per week beschikbaar voor het toedienen van vaccins. Prikkers kunnen er per dag maximaal 3.000 vaccins inspuiten, van acht uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds.

De GGD Hollands Midden heeft vorige week 9.614 inwoners gevaccineerd. Bij 6.347 personen ging het om een eerste prik; bij 3.267 personen ging het om de tweede - laatste - prik.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.