Rijnsburgers kunnen in digitale raadsvergadering reageren op voorgestelde verkeersmaatregelen Brouwerstraat

Dagelijkse drukte in de Brouwerstraat in Rijnsburg.
© Archieffoto Hielco Kuipers
Rijnsburg

Bewoners van de Rijnsburgse Brouwerstraat zijn er door de jaren heen aan gewend geraakt: hun mening over de verkeersdrukte laten horen tijdens een raadsvergadering. Op donderdag 4 maart mogen zij dat in digitale vorm doen, naar aanleiding van de voorgestelde maatregelen door wethouder Rien Nagtegaal.

De gemeente Katwijk hoopt dat ook andere belanghebbenden zich dan uitspreken, zoals ondernemers die te maken krijgen met een verbod op doorgaand vrachtverkeer. Daar verwacht Katwijk weerstand van, omdat het mijden van de Brouwerstraat chauffeurs extra reistijd kost en de bedrijven dus geld.

De bewoners van de Brouwerstraat zijn na jaren van opgekropte frustraties blij dat de gemeente eindelijk serieus werk wil maken de aanpak van de problematiek. De wethouder wil de veiligheid niet alleen vergroten door vrachtwagens te weren, ook door verkeerslichten te plaatsen en een voorrangsweg van de Brouwerstraat te maken. Dat laatste lijkt niet alle bewoners een goed idee, bleek al uit de eerste reacties.

De raadsleden drongen eerder collectief aan op een onderzoek naar een oplossing voor dit politieke hoofdpijndossier. Zij geven hun oordeel over de voorgestelde maatregelen in de vergadering van donderdag 18 maart, mede op basis van de reacties van de insprekers.

Het is de bedoeling dat de gemeenteraad in de vergadering van donderdag 8 april een besluit neemt, zodat de voorstellen van de wethouder zo snel mogelijk kunnen worden uitgewerkt en - al dan niet in aangepaste vorm - ingevoerd.

Wie tijdens de openbare digitale raadsvergadering van 8 maart wil inspreken, moet zich uiterlijk 48 uur van tevoren aanmelden bij de gemeente Katwijk. Dat kan door een e-mail te sturen naar griffie@katwijk.nl of te bellen naar 071-4065302.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.