PvdA’er Van Duijn fietst tijdens verkiezingscampagne duizend kilometer

Marieke van Duijn.
© Publiciteitsfoto
Voorhout

PvdA’er Marieke van Duijn voert op bijzondere wijze campagne voor de komende Kamerverkiezingen. Zij is dinsdag begonnen aan duizend kilometer lange fietstocht onder de naam ’De Groene 1000’. Woensdag doet ze onder meer Voorhout aan.

Van Duijn, nummer 38 op de kandidatenlijst van de PvdA, meent dat fiets een gezond middel is om in coronatijd op campagne te gaan. Haar doel is om verschillende groene projecten te bezoeken en met mensen te spreken die daaraan bijdragen. „Ik geniet echt van de gedrevenheid van vrijwilligers en laat me er regelmatig door inspireren de handen uit de mouwen te steken”, aldus Van Duijn.

De tocht van de PvdA’er duurt twaalf dagen, waarbij woensdag de etappe Haarlem – Goeree-Overflakkee op de agenda staat. Daarbij fietst ze naast Voorhout onder meer door Noordwijk en Leiden. In Voorhout gaat ze om 10.00 uur op bezoek bij de zelfoogsttuin De Elstgeesterhof. Van Duijn laat zich dan niet alleen bijpraten over duurzame initiatieven, maar ook over specifieke problemen in de Duin- en Bollenstreek.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.