Alphense tennisser Jelle Sels komt net tekort in kwalificatie voor hoofdtoernooi in Ahoy

Jelle Sels.
© Archieffoto
Rotterdam

Jelle Sels is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam.

De 25-jarige Alphenaar kwam in de kwalificatie tekort tegen Norbert Gombos: 3-6-6-7. Hoewel Sels, die op de 332ste plek op de wereldranglijst staat, goed partij gaf was de Slowaak (de huidige nummer 94 van de wereld) toch te sterk. De blijdschap van Gombos na het winnende punt was veelzeggend. Bij winst had Sels zijn debuut kunnen maken op een ATP-toernooi.

In december liet de Alphenaar zich, na een lange periode van gekwakkel, verrassend tot Nederlands indoorkampioen kronen door in de finale Botic van de Zandschulp te verslaan. Hij bereikte die finale door af te rekenen met de als eerste geplaatste Tallon Griekspoor, Gijs Brouwer en Igor Sijsling.

Sels had zich geplaatst voor de finale van de kwalificatie door twee wedstrijden te winnen. Ook de andere vier Nederlanders, Tallon Griekspoor, Ryan Nijboer, Milaan Niesten en Tim van Rijthoven. sneuvelden in de kwalificatie. Robin Haase en Botic van de Zandschulp zijn wel van de partij in het hoofdtoernooi dat deze week wordt gespeeld in Ahoy. Beide Nederlanders kregen een wildcard na afzeggingen van onder andere Rafael Nadal, Milos Raonic en Gael Monfils.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.