Nieuw fiets- en voetpad door Katwijkse duinen donderdag geopend

Firma Jonker legt de laatste hand aan het nieuwe fietspad door de Katwijkse duinen.© Foto Johan Westra

Hielke Biemond
Katwijk

Het nieuwe Rijwielpad Vlaggeduin dwars door de Katwijkse duinen gaat donderdag open voor fietsers en voetgangers. De Rijnsburgse aannemer J. Jonker heeft met het plaatsen van houten afscheidingspalen de laatste hand gelegd aan de nieuwe verbinding tussen de Cantineweg en de Laan van Nieuw Zuid.

Verkeer- en natuurwethouder Rien Nagtegaal, die zich hardmaakt voor een fietsvriendelijkere gemeente Katwijk, haalt donderdagochtend om 11 uur het hek weg. Dat gebeurt vanwege de coronamaatregelen zonder genodigden en feestelijkheden.

Na jarenlang gesteggel over de plannen voor dit fietspad is de aanleg ervan bijzonder voortvarend gegaan. De werkzaamheden begonnen in oktober vorig jaar en zijn geheel volgens planning verlopen. Het maakt onderdeel uit van een rechtstreekse, snelle en veilige fietsverbinding tussen Leiden en de Katwijkse kust, een langgekoesterde wens van beide gemeenten.

Het gemeentebestuur heeft gekozen voor de naam ’Rijwielpad Vlaggeduin’ omdat het vlak langs een 37 meter hoge duintop loopt, waarop vroeger een waarschuwingsvlag wapperde als de naastgelegen schietbaan in gebruik was.a

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.