Treinen rijden bijna allemaal weer

De storm heeft donderdag diverse problemen op het spoor veroorzaakt. Volgens ProRail rijden inmiddels veel treinen weer, maar nog niet allemaal. Vrijdagochtend om 06.00 uur moeten alle treinen weer rijden zoals normaal.

Het treinverkeer tussen Driebergen en Veenendaal is nog tot 22.00 uur ontregeld. De bovenleiding moet daar hersteld worden nadat er een omgewaaide boom op was gevallen. Door de kapotte bovenleiding strandde op het traject een trein met daarin ongeveer tweehonderd reizigers. Alle inzitten werden geëvacueerd. Na anderhalf uur konden zij hun reis vervolgen.

Tussen Utrecht en Amsterdam rijdt sinds 19.00 uur weer beperkt treinverkeer. Door een defecte bovenleiding bij Breukelen en veel plastic in de bovenleiding bij Maarssen zijn nog niet alle sporen te gebruiken.

Verder zijn er problemen op het traject tussen Schiphol en Utrecht vanwege een kapotte bovenleiding. De NS verwacht dat de treinen daar na 01.00 uur weer kunnen rijden.

Vanwege de harde wind reden er donderdag ook een tijd geen treinen op de hogesnelheidslijn. Rond 15.30 uur meldde NS dat treinen op de HSL tussen Amsterdam en Rotterdam Centraal weer gingen rijden.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.