Grasshoppers toont wil om te winnen: ’Maar het is interessanter hoe de ploeg zich ontwikkelt’

Ilse Kuijt (rechts), hier in actie tegen Triple Threat, maakte het verschil tegen Binnenland.
© Archieffoto United Photos/Rob van Wieringen
Katwijk aan Zee

Sportiff Company Grasshoppers won woensdag van 4Consult/Binnenland. In sporthal Cleijn Duin in Katwijk aan Zee werd het 65-57 voor de ploeg van coach Axel Gouw.

Gouw was voorafgaand aan de confrontatie tegen Binnenland benieuwd naar hoe zijn team zich zou presenteren. ,,Eigenlijk is dat belangrijker dan het resultaat. We willen winnen, absoluut. Maar het is voor mij interessanter hoe de ploeg zich ontwikkelt en waar we staan.” De wil om te winnen was direct zichtbaar bij de gastvrouwen. Binnenland, eerder dit seizoen te sterk voor Grasshoppers, werd op een 4-0 achterstand gezet. Mogelijkheden om die voorsprong uit te bouwen werden onbenut gelaten. Toch stond er na het eerste kwart een dik verdiende 17-8 op het scorebord, onder meer door twee driepunters van Rosalie Aandewiel.

In het tweede kwart stond Grasshoppers drie minuten droog. Sonja Kuijt doorbrak die fase met een driepunter. Hierna volgde een periode waarin beide ploegen moeite hadden om te scoren. Grasshoppers was minder slordig en ging rusten met een 27-20 voorsprong. In de beginfase van het derde kwart was Binnenland het helemaal kwijt. Grasshoppers profiteerde optimaal en liep uit naar 36-24. Waarna de thuisploeg het overwicht uit handen gaf en Binnenland terugkwam tot op zeven punten (36-29). Lotte van Kruistum benutte vervolgens twee vrije worpen. Deborah Vos liet evenzoveel scoringskansen onbenut en Ilse Kuijt schoot in de buzzer de 43-37 op het scorebord.

In het laatste kwart deed Binnenland verwoede pogingen om de aansluiting te vinden, Grasshoppers zocht naar de genadestoot. Die werd gevonden. Eerst kwam Binnenland nog langszij door slordigheidjes bij de thuisploeg: 48-48. Waarna Ilse Kuijt zich trefzeker toonde en Grasshoppers de zenuwen het meest in bedwang had. Axel Gouw was na afloop vooral tevreden over het tempo en de druk die zijn ploeg lange tijd kon aanhouden. ,,Op zeker moment liep dit wel terug. Het zou mooi zijn als we dat een hele wedstrijd kunnen volhouden.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.