Familiewandelpad Kaag lopen met onderweg hapjes-to-go: nieuw initiatief maakt veel enthousiasme los

Beeld van afgelopen zondag bij de eerste editie van ’Lekker rondje Kaag’.
Kaag

Familiewandelpad Kaag lopen en onderweg - geheel coronaproof - hapjes-to-go oppikken. Het is een idee dat eind februari opborrelde bij Raymond Reeb van restaurant Tante Kee en direct veel enthousiasme losmaakte.

„Wandelaars vinden het geweldig dat in deze tijden toch iets leuks mogelijk is. Ze zijn daar duidelijk naar op zoek. Voor ons als horeca-ondernemers is het een mooie manier om het vorig jaar geopende pad te promoten en omzet te generen”, meldt Reeb.

Dat kan extra omzet voor de dag zelf zijn, maar wellicht ook later. Zo geven de gerechtjes een aardige kijk in de keukens van de deelnemende restaurants op Kaageiland - Tante Kee, Benjamins, Quattro en Matts - en Bites & Boats in Buitenkaag.

Laatstgenoemde zaak is het startpunt: degenen die vooraf een ’Lekker rondje Kaag’ hebben geboekt, krijgen wat lekkers bij koffie of thee én een papieren stempelkaart.

Terwijl de première van afgelopen zondag nog geen week tevoren was aangekondigd, trok die honderd wandelaars. Voor de volgende drie zondagen zijn in totaal driehonderd reserveringen gemaakt. Reeb: „Voor de spreiding werken we met tijdsloten . Het eerste tijdslot van een kwartier begint om half twaalf, het laatste om drie uur. Ook vragen we mensen, als ze niet tot één huishouden behoren, om afstand te houden en hooguit met zijn tweeën te lopen. Verder drukken we iedereen op het hart om vooraf naar de wc te gaan. Want al staan mensen nog zo op springen, we mogen ze niet binnenlaten.”

Een hapje van het eerste lekkere rondje. Het oosters georiënteerde Tante Kee schotelde een quinoa salade voor met het Japanse zeewier wakame, komkommer, sojaboontjes, sashimi van zalm en crème van yuzu.

Versoepelingen

Voor april staan er nog geen lekkere rondjes in de planning, omdat de ondernemers hopen dat dan minimaal de terrassen weer open kunnen. Nu gebeurt er weinig op horecagebied, ook omdat het vanaf een eiland moeilijk bezorgen is. „Wel maken we met bijzondere dagen, zoals straks met Pasen, viergangendiners die mensen zelf kunnen afmaken”, meldt Reeb

Het bijzondere van het virus is volgens hem dat er anders naar wandelen wordt gekeken: „Vroeger was het suf, nu juist geweldig. En het mooie van ons pad is dat er veel attracties bij zitten die extra leuk zijn voor kinderen, zoals het labyrint, de uitkijktoren en een vlot waarmee je jezelf naar een zustereiland kunt trekken. Daardoor heb je helemaal niet door dat je vijf kilometer loopt.” Wie minder wil lopen, kan de attracties links laten liggen en zich concentreren op de Julianalaan en zijn lekkere zaken. „En er zijn nog tijdsloten vrij.”

Meer info: https.//kaag.nl/agenda/lekker-rondje-kaag

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.