VVV’s Duin- en Bollenstreek bundelen krachten om aanbod van de regio beter te promoten

Fietsers in de bollenvelden.
© Archieffoto
Duin- en Bollenstreek

De VVV’s in de Duin- en Bollenstreek gaan samenwerken om meer toeristen te trekken en inwoners hun eigen streek beter te laten leren kennen.

Met de samenwerking hoopt de overkoepelende Stichting Promotie Duin- en Bollenstreek te laten zien wat voor moois en divers de Duin- en Bollenstreek te bieden heeft. Dit gebeurt bijvoorbeeld door fiets- en wandelroutes te verbinden. „Elke VVV heeft eigen fiets- en wandelroutes. Door deze routes te verbinden door de regio en er misschien zelfs een thema aan te verbinden, kunnen we mensen meer moois uit de regio laten zien’’, aldus Quirine Kamphuisen, voorzitter van de Stichting Promotie Duin- en Bollenstreek.

Volgens de stichting kan dit gezamenlijk beter dan wanneer alle gemeenten dit individueel proberen. ,,In de Duin- en Bollenstreek ben je al snel in een andere gemeente, dus voor ons is het ook niet meer dan logisch het aanbod van de regio gezamenlijk te promoten.’’

Op de gezamenlijke website www.visitduinenbollenstreek.nl komt toeristische informatie over de hele Duin- en Bollenstreek te staan, inclusief een overzicht van alle evenementen. Dat is volgens de stichting niet alleen op bezoekers, maar zeker ook op de inwoners van de streek zelf gericht. „Zij weten nu vaak niet hoeveel er in de buurgemeenten te doen is. Met de samenwerking hopen we dit meer in de etalage te zetten.”

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.