TOP wint luxe oefenwedstrijd bij Dalto en kan zich opmaken voor ontmoetingen met Blauw-Wit in play-offs

Julia Schuiling (links) keerde terug na een spierblessure en speelde tegen Dalto een helft.© Archieffoto

Tessa de Wekker
Driebergen

Bij elkaar blijven, heel blijven en vertrouwen tanken richting de eerste play-offwedstrijd. Dat waren de doelen van TOP/Litta voor de laatste reguliere match tegen Dalto. Achter nummer één en twee kon een vinkje, het derde leverde een vraagteken op.

Het was eigenlijk een luxe oefenwedstrijd voor TOP, zaterdag in Driebergen. Vooraf was al duidelijk dat de Sassenheimers vanaf woensdag het Amsterdamse Blauw-Wit treffen in een best-of-three. Blauw-Wit werd derde in poule A van de Korfbal League, TOP tweede in B.

Frank Mostard (ex-Blauw-Wit) werd met oog op de play-offs gespaard. Julia Schuiling keerde terug van een spierblessure en speelde een helft. Afgelopen week heeft ook Nick Pikaar voor het eerst weer met een bal getraind, nadat hij ruim een maand geleden een botje in zijn elleboog brak.

Dat was het goede nieuws voor TOP. En ook een goede eerste helft tegen Dalto mochten de ploeg van Leon Braunstahl in de zak steken. Met name aanvallend speelde TOP prima. Mick Snel had zijn schot teruggevonden, Barbara Brouwer en Celeste Split schoten in het begin met scherp en ook Thomas Tiggelman, de vervanger van Mostard, pikte zijn doelpunt mee. In de rebound deden Stan Postma en Tim Flokstra het uitstekend, waardoor TOP lange aanvallen kon spelen. Binnen tien minuten had TOP een gat van vijf geslagen (4-9) en even later was het verschil zelfs zeven (7-14).

Verdedigend had TOP het moeilijker tegen Dalto, dat de play-offs niet gehaald heeft. En omdat de aanval in de tweede helft stokte, kwam Dalto punt voor punt dichterbij. Elf minuten voor tijd was van het grote verschil bijna niets meer over: 20-21. Jet Hendriks bracht daar eigenhandig verandering in. Voor rust was ze onzichtbaar, maar na een kwartiertje langs de kant onderscheidde ze zich in het andere vak als vervangster van Split. Binnen vier minuten maakte ze er drie en sloeg ze samen met Snel het beslissende gat.

korfbal league

DaltoTOP/Litta24-27

Scores TOP: Snel 6, Split 4, Flokstra 3, Verheugt 3, J. Schuiling 3, Hendriks 3, Brouwer 2, Tiggelman 2, S. Postma 1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.