Sassenheimer wilde Leidse studente ’alleen maar op haar kont slaan’ en toen kwam zijn hand onder haar rokje terecht

Leiden/Sassenheim

De 32-jarige Dwight D. uit Sassenheim die in 2019 een Leidse studente onder haar rok betastte, heeft bij de Haagse rechtbank straf horen eisen. Hij zou ook nog in Sassenheim vier jongens hebben bedreigd met een alarmpistool.

Het OM wil 200 dagen cel, waarvan 105 dagen voorwaardelijk, en een werkstraf van 240 uur opgelegd zien. Daarbovenop moet hij, als het aan het OM ligt, nog vier maanden extra uitzitten van een eerdere straf, waarvan de Sassenheimer nog in proeftijd liep.

De Sassenheimer bekende dat hij op 12 januari 2019 in Leiden een studente onder haar rok had betast. Hij zei dat het niet de bedoeling was, en dat hij aangeschoten zou zijn geweest. ,,Ik botste bijna tegen een bruggetje, nadat ze me had afgesneden op de weg. Ik ben haar toen achterna gegaan om een klap op haar kont te geven. Toen kwam mijn hand onder haar rok terecht.’’

Last

Het slachtoffer lieten weten dat ze heeft nog altijd last heeft van het incident. Zo wordt ze er dagelijks aan herinnerd, omdat het voorval vlak voor haar huis gebeurde. Ook vindt ze het niet prettig meer om in het donker over straat te lopen.

De verdachte stond ook terecht voor het bedreigen van vier kennissen met een alarmpistool. Dat gebeurde op 21 november 2018 op de Hortuslaan in Sassenheim. De verdachte kreeg naar eigen zeggen ruzie met hen, omdat hij er niet door kon met zijn auto. De mannen hadden hun busje midden op straat geparkeerd, zei hij. D. meende dat zijn kennissen wisten dat hij een wapen in zijn auto had liggen. ,,Dat lag daar voor mijn eigen veiligheid.’’ De mannen zouden toen verzonnen hebben dat hij hen met het wapen bedreigde en daarvan valse aangifte hebben gedaan.

De aanklaagster geloofde dat laatste niet: ,,En het kan best zijn dat die mannen voor overlast zorgden, maar dat is geen rechtvaardiging voor een doodsbedreiging.’’ Ook verdachtes verklaring over het klemrijden door de studente vond ze volstrekt ongeloofwaardig. ,,Terwijl ze haar fiets op slot zette, betastte hij haar van achteren. Dat is de grootste angst van een elke jonge vrouw.’’

Zijn advocaat wil dat wordt volstaan met een werkstraf. De uitspraak is op 2 april

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.