Sneltesten voor iedere medewerker in het onderwijs in Leiden

Sander Roodink van het Mare College kon voor schooltijd even een sneltest doen bij de nabijgelegen basisschool De Singel. Hij bleek negatief te zijn en kon dus weer aan het werk.© Foto Hielco Kuipers

Marieta Kroft
Leiden

De GGD heeft het aantal sneltestlocaties voor het onderwijs en de kinderopvang in Leiden verder uitgebreid. Iedereen kan nu op een sneltestlocatie vóór schooltijd en zonder afspraak terecht.

De gemeente Leiden heeft een verdeling gemaakt welke school of kinderopvang op welke sneltestlocatie terecht kan en ze daarover geïnformeerd.

Vorige week opende de GGD al twee sneltestlocaties op basisschool Joppensz en De Singel in Leiden. Ook nabijgelegen scholen konden daar al terecht.

Eerder opende de gezondheidsdienst ook al sneltestlocaties op scholen in Noordwijkerhout en Waddinxveen. Ze bleken in een behoefte te voorzien.

Onderwijspersoneel buiten Leiden en Noordwijkerhout kan op afspraak een sneltest doen bij een van de reguliere testlocaties van de GGD.

Lees ook: GGD opent nu ook sneltestlocaties op twee Leidse basisscholen: ’Verkouden en een negatief? Snel weer voor de klas!’

Lees hier meer over corona in deze regio.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.