Grasshoppers is nog te licht voor topteam Den Helder en wordt op alle fronten afgetroefd

Kourtney Treffers legt Deborah Vos in dit geval haar wil op
© Foto Peter van Aalst
Den Helder

De vrouwen van Sportiff Company Grasshoppers werden in Den Helder op alle fronten afgetroefd. De Katwijkse basketbalsters verloren in de Marinestad met 85-62.

Daarmee werd duidelijk dat Grasshoppers op het moment nog wat te licht is om een aanval op de koppositie te kunnen doen. De ploeg speelt wel fundamenteel goed basketbal, en schroeft graag het tempo op, maar een tegenstander als Den Helder weet daar toch wel raad mee.

De Helderse formatie is ook technisch vaardig en koppelt dat aan een stevige fysiek en een volledige inzet. Zo lang de thuisclub het tempo bepaalde, liep Grasshoppers altijd iets achter de feiten aan.

Voor rust (37-34) was het verschil nog klein, omdat de bezoeksters het krachtsverschil in de rommelige partij nog enigszins konden verbloemen door driepunters raak te schieten. Snel in de tweede helft maakte de goed schietende Deborah Vos er 37-37 van, maar daarna brak Grasshoppers voor het eerst. Den Helder ging naar 46-37 en kwam steeds vaker bij de basket van de tegenstander, die Rosalie Aandewiel zag uitvallen. Het Katwijkse team had bovendien de pech dat het wel heel veel persoonlijke fouten en dus ook vrije worpen tegen kreeg.

De thuisclub ging steeds directer en makkelijker aanvallen, terwijl Grasshoppers werd gedwongen tot veel in de rondte dribbelen op zoek naar een vrije schotkans. Die kwamen er nauwelijks meer, en bovendien lieten de Katwijksen ook nog veel kansen onbenut.

,,In de eerste helft waren we redelijk opportunistisch, maar we namen goede, snelle beslissingen’’, zei coach Axel Gouw. ,,Daardoor was het tempo in ons voordeel. Na rust ging dat minder en gaven we veel slordige passes.’’ Zaterdag gaat Grasshoppers op bezoek bij koploper Bemmel.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.