Geen gevaarlijke stoffen in pakket bij Militaire Post Organisatie

In het pakket dat donderdagavond is aangetroffen bij de Militaire Post Organisatie (MPO) Utrecht zijn geen gevaarlijke stoffen gevonden. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee. Eerder op de avond werd een verdacht pakketje met een poederachtige stof gevonden in het gebouw, van waaruit post wordt verstuurd naar militairen in het buitenland.

Het 'sein veilig' is gegeven, meldde de marechaussee even na 23.30 uur. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en een zogeheten CBRN-Responseenheid kwamen ter plaatse. Deze eenheid ondersteunt de civiele hulpdiensten en instanties over te nemen maatregelen bij een incident of (dreiging van een) aanslag. Volgens de zegsman is de eenheid gespecialiseerd in gevaarlijke en chemische stoffen. Ook kwam een zogenoemde ontsmettingsstraat van het landelijk team forensische opsporing. Daarmee kunnen mensen die eventueel in aanraking zijn geweest met een chemisch goedje, worden schoongemaakt. Omdat het een onbekend poeder was werd op deze manier opgeschaald, zoals dat in jargon heet, legt de woordvoerder uit.

In welk gedeelte van "het proces het pakket is ontdekt is niet bekend, er waren op dat moment wel meerdere mensen aan het werk. Die moesten naar buiten." Of het pakketje is opengemaakt of nog dicht is, is niet duidelijk. De Militaire Post Organisatie (MPO) zit aan de Europalaan in Utrecht.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.