Onder leiding van een weergaloos spelende Ilse Kuijt boekt Grasshoppers een knappe zege bij koploper Bemmel [video]

Ilse Kuijt (midden) was uitstekend op dreef.
© Archieffoto
Bemmel

Door een, knappe, 67-71 zege zaterdag bij koploper Bemmel heeft Sportiff Company Grasshoppers aansluiting behouden bij de top van de eredivisie.

Na de midweekse nederlaag in Den Helder was dit ’goed voor het gevoel’, zoals coach Axel Gouw het omschreef. ,,We kunnen het wel.’’

Bij rust stond Grasshoppers nog op een achterstand van zeven punten. Toch zag Gouw aan de statistieken dat er niet zo veel aan de hand was. Zijn ploeg deed het goed in de rebound, kwam mede daardoor tot meer schoten dan Bemmel en beperkte het balverlies.

De thuisclub schoot echter in de eerste helft tegen een hoog percentage. Maar Grasshoppers zette de tegenstander voortdurend onder druk, en aangezien Bemmel zwaar leunt op z’n startende vijf, zou dat vruchten gaan afwerpen.

In het laatste kwart sloegen de Katwijksen toe, onder leiding van een weergaloos spelende Ilse Kuijt. Gouw wisselde vlotjes door en Grasshoppers hield het tempo hoog. Met een voorsprong van drie punten veroverde de uitploeg de bal.

Noor Driessen miste echter van de vrijeworplijn. Nog een keer kreeg Bemmel de kans om op gelijke hoogte te komen, maar weer stond de Katwijkse defensie pal. Sonja Kuijt schoot vervolgens met een vrije worp de eindstand op het bord.

,,We hebben gevochten en het was belangrijk dat we de rebounds deze keer pakten’’, zei Gouw. ,,Wij speelden ons eigen spel. Nu komt de tijd dat we moeten gaan pieken, met de play-offs niet meer ver weg.’’

Bemmel - Grasshoppers 67-71

(19-20, 19-11, 18-19, 11-21)

Scores Grasshoppers: I. Kuijt 27, S. Kuijt 15, Driessen 7, Van Kruistum 6, Van Schie 6, Vos 5, Van der Plas 3, Kulk 2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.