Vrouw uit Leiden en drie Fransen vast voor dood 66-jarige man uit Oud Ade

© Archieffoto
Oud Ade

De politie heeft dinsdag drie Fransen en een vrouw uit Leiden aangehouden in het onderzoek naar de dood van de 66-jarige zakenman Mimoun Bergoual uit Oud Ade. Hij kwam in december om het leven in zijn woning aan de Hofdijklaan.

De drie Franse verdachten van 48, 31 en 23 jaar oud zijn in Frankrijk aangehouden. Op hetzelfde moment werd in Leiden een 38-jarige vrouw opgepakt. Ze worden alle vier verdacht van betrokkenheid bij de dood van Bergoual. Ze zitten volgens de politie in beperking en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Bergoual kwam op 29 december door een misdrijf om het leven in zijn kapitale villa aan de Hofdijklaan. Hij zou slachtoffer zijn geweest van een woningoverval en zou zijn neergeschoten. Zijn vrouw wist te ontkomen en schakelde de politie in. Ondanks het feit dat er direct wegen werden afgezet werden de daders niet gevonden.

De politie vroeg daarom in Opsporing Verzocht en via speciale matrixborden in de buurt van de Hofdijklaan om tips. Of dat heeft geleid tot de aanhouding van de vier verdachten dinsdag, is niet bekend gemaakt.

Bergoual was vastgoedhandelaar en opende in het voorjaar van 2018 supermarkt Tanger in het oude pand van de Albert Heijn aan het Kooiplein in Leiden. Dat was toen de elfde winkel in Nederland van die keten, die verder in handen is van de ’supermarktfamilie’ Berghaoul. In Leiden liepen de zaken niet goed en al na twee jaar trok de eigenaar de stekker eruit.

De vastgoedhandelaar woonde pas sinds november 2018 in zijn villa aan de polderweg in Oud Ade. Daarvoor woonde hij in Leiden. Met de buren had hij nauwelijks contact.

Lees ook: Inwoners Oud Ade zitten vol vragen over overleden persoon en woningoverval

Lees ook: Geen aanhoudingen, geen tips in zaak overval Oud Ade

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.