Leiden’s Got Talent: talentenjacht voor Leidenaars van alle leeftijden

Ludwig Smith samen met zijn neef Mickey met de beker voor het talent van Leiden.
© Publiciteitsfoto
Leiden

Zangers, dansers, rappers, koorddansers, jongleurs en andere talenten uit Leiden opgelet: voor Koningsdag wordt Leiden’s Got Talent georganiseerd. Dat is een talentenshow voor Leidenaars van alle leeftijden. En helemaal coronaproof.

Op dinsdag 27 april wordt Koningsdag gevierd. Normaal gesproken met veel evenementen en feestjes in de stad, maar nu kan veel vanwege de coronpandemiea niet doorgaan. De Oranjevereniging Leiden houdt die dag een online programma, dat te zien is via de lokale omroep Sleutelstad (op tv of via de website). Onderdeel van het programma zijn onder meer de koningsloterij, een fotowedstrijd, een kleurplaatwedstrijd en de talentenshow Leiden’s Got Talent – powered by the Rockschool.

Ludwig Smith van The Rockschool legt uit: ,,Weer een Koningsdag waar niks kan doorgaan, is natuurlijk niet leuk. Daarom heeft de Oranjevereniging voor een online programma gekozen. En dan is er nog best wat mogelijk. We kwamen op dit idee doordat het tv-programma Holland’s Got Talent zo populair is. Wat ze daar doen, dat kunnen wij natuurlijk ook in Leiden. Ik heb mijn eigen muziekschool en zie daar al zoveel talent rondlopen. Daar moeten we wat mee.’’

Mooie beker

De talentenshow heeft vier categorieën: zang, dans, muziek en overig. De eerste drie spreken voor zich, voor de vierde categorie mag alles: van jongleren tot koorddansen, van honden dresseren tot imiteren en van salto’s tot figuren met ballonnen maken. Iedereen mag meedoen aan de show, van jong tot oud. De jury bestaat uit echte professionals. Natuurlijk Ludwig Smith zelf, hij beoordeelt de ingekomen filmpjes in de categorie muziek. Voor de categorie zang zal studentenkoor en -orkest Sempre Crescendo jureren en als laatste zal voor dans de dansschool Rode Sneakers aanwezig zijn.

Smith: ,,De winnaar van elke categorie krijgt een prijs. De overall winnaar krijgt een mooie beker, waar haar of zijn naam wordt ingegraveerd. We zijn van plan deze wedstrijd jaarlijks te organiseren. De winnaar van dit jaar reikt de prijs volgend jaar aan de nieuwe winnaar uit. Dus als je denkt dat je prachtig kan zingen, dat je best wel een talentvolle violist, gitarist of saxofonist bent, dat je een te gekke hiphop/ballet/breakdance choreografie kan maken of je hebt een indrukwekkende circusact? Meld je aan!’’

Meedoen

Meedoen is simpel: stuur een filmpje naar de Oranjevereniging Leiden voor vrijdag 23 april. Het filmpje mag niet langer dan vijf minuten duren. Vervolgens zal de jury een voorselectie maken. De filmpjes worden op Koningsdag getoond, en diezelfde dag maakt de jury de winnaar bekend.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.