’Zebrasafari’ raad Leiderdorp uitgesteld tot eind van het jaar

Wethouder Willem Joosten.
© Archieffoto Hielco Kuipers
Leiderdorp

Wethouder Willem Joosten (VVD / verkeer) van gaat voorlopig niet met leden van de gemeenteraad op ’zebrasafari’. De fietstocht door het dorp, op zoek naar plekken waar zebrapaden nodig zijn, is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

In Leiderdorp is herhaaldelijk discussie over het verwijderen van zebrapaden in woonwijken. Toen GroenLinks in oktober vorig jaar een amendement indiende om twee verdwenen zebra’s in de Vossiuslaan terug te krijgen, beloofde wethouder Joosten dat hij binnen een half jaar met leden van de gemeenteraad een rondje ging fietsen om op verschillende plekken de behoefte aan oversteekplaatsen te beoordelen.

Die belofte blijft staan, schrijven burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad, maar kan voorlopig nog niet gestand worden gedaan. De coronaregels, zoals de toegestane groepsgrootte buiten van maximaal twee personen uit verschillende gezinnen, de anderhalvemeterregel en de avondklok, maken dat onmogelijk.

’Het college vindt het onwenselijk, ook vanwege de voorbeeldfunctie van de gemeente, om deze regels niet acht te nemen’, schrijven B en W. Het samen bekijken van een digitale landkaart en het invullen van vragenlijsten, vinden zij geen goed alternatief. Het fietsrondje moet doorgaan, aldus het gemeentebestuur. Ze mikken nu op het einde van dit jaar.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.