Echtpaar Bollen 9000ste inwoner van Zoeterwoude

Welkom aan inwoner 9000 te Zoeterwoude. Door burgemeester Fred van Trigt.
© Foto Taco van der Eb
Zoeterwoude

Burgemeester Fred van Trigt heeft woensdag de 9000ste inwoner van Zoeterwoude welkom geheten. Gerrit Bollen en Gea Bollen-de Vries wonen aan Het Fonteyn in het project Aquamarijn aan de Hoge Rijndijk. Als welkomstattentie overhandigde Van Trigt een boeket bloemen en het boek ’In en om de Boerderij van Zoeterwoude’ aan de nieuwe inwoners.

Het echtpaar Bollen woonden tot enkele jaren geleden in Emmen. Dat zij naar het ‘westen’ zijn verhuisd, heeft te maken met het feit dat hun kinderen hier in de regio wonen. Omdat de bouw van Aquamarijn lang op zich liet wachten, hebben ze ter overbrugging enkele jaren in Noordwijk gewoond.

Vanaf nu nemen de bewoners van Aquamarijn hun intrek in hun appartement. Aquamarijn is gebouwd op de locatie waar voorheen Delfos Aardewerk en Jachtbouw Tijssen waren gevestigd. Het wooncomplex, verdeeld over drie gebouwen. telt 31 koopappartementen aan het water van de Oud Rijn en 28 starterswoningen aan de kant van Hoge Rijndijk. Er is een ondergrondse parkeergarage.

De naam Het Fonteyn is een verwijzing naar herberg Het Fonteyn, zo laat een verkoopakte uit 1655 zien.

Uit onderzoek door Stichting Oud Zoeterwoude blijkt dat de herberg in 1697 de status kreeg van Rechthuis en Raadhuis, waar de Schout en Schepenen van Ambagt Soeterwoude hun besluiten namen.

Later verhuisde het Regthuis/Raadhuis naar een andere locatie en werd het pand aan de Hoge Rijndijk weer een café. Het café raakte echter in de versukkeling en werd gesloopt rond 1840.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.