Katwijk ziet af van uitbreiding betaald parkeren: ’Te weinig draagvlak’

De meeste omwonenden van sportpark Nieuw Zuid van Quick Boys voelen niet voor betaald parkeren.
© Archieffoto Hielco Kuipers
Katwijk

Het Katwijkse gemeentebestuur ziet af van de uitbreiding van betaald parkeren in Katwijk aan Zee, en het trekken van een logischer grens tussen de centrum- en ringzone. Bewoners van die gebieden zien dat niet zitten, blijkt uit een enquête die de gemeente heeft gehouden.

Katwijk dacht met het plan tegemoet te komen aan klachten van omwonenden van het sportpark van Quick Boys, die vaak moeite hebben om een parkeerplek te vinden. Gemeentelijke tellingen bevestigen dat de parkeerdruk in sommige straten ’s avonds en ’s nachts hoog is. Dat geldt ook voor de westzijde van de Karel Doormanlaan en de Jan van der Vegtstraat.

Toch is de roep om de invoering van betaald parkeren in die buurten veel minder massaal dan de gemeente dacht. Ongeveer de helft van de bewoners toont zich daar voorstander van, maar het aantal reacties op de enquête is beperkt gebleven. Katwijk vindt dat minimaal zestig procent zich had moeten uitspreken om er consequenties aan te verbinden.

Dat betekent niet dat betaald parkeren er voorgoed van tafel is. Als het aantal klachten toeneemt, of er plannen komen voor woningbouw, wil de gemeente die mogelijkheid opnieuw aan de bewoners voorleggen.

Het leek het gemeentebestuur ook logisch om de digitalisering van de parkeervergunningen, deze zomer, aan te grijpen om de grens tussen de centrumzone en de ringzone opnieuw te trekken. Bewoners blijken daar evenmin voor te voelen. Zij voorzien volgens de gemeente problemen door zo’n aanpassing, zoals een nog hogere parkeerdruk in de zijstraten van de ringzone.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.