Floor Vermeulen nieuwe burgemeester van Wageningen

Floor Vermeulen.
© Archieffoto Remco Zwinkels
Wageningen

De Zuid-Hollandse VVD-gedeputeerde Floor Vermeulen wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe burgemeester van Wageningen. Zijn voordracht is daar dinsdagavond in de gemeenteraad bekendgemaakt.

De Wageningse gemeenteraad koos de 36-jarige Boskoper uit 47 kandidaten als de meest geschikte opvolger van Geert van Rumund, die het ambt de afgelopen vijftien jaar bekleedde. Van Rumund gaat met pensioen. Vermeulen begint op 18 juni.

Vermeulen, destijds fractievoorzitter van zijn partij in Provinciale Staten, werd in 2011 gedeputeerde in Zuid-Holland toen zijn partij daar met twaalf zetels de grootste werd. Hij kreeg de verkeersportefeuille toebedeeld, die vanuit zijn rol in de Statenfractie ook goed bij hem paste. Zo maakte hij zich toen al jaren hard voor de aansluiting van de N11 op de A12 bij Bodegraven. Die klus is nog niet geheel geklaard. Momenteel vormt de zogenoemde ’Bodegravenboog’ een belangrijk onderdeel van de discussies om de bereikbaarheid tussen Alphen aan den Rijn en Gouda sterk te verbeteren.

Ten zuiden van Leiden zag Vermeulen tijdens zijn twee termijnen de aanleg van de Rijnlandroute van start gaan, een hevig bevochten wegverbinding die de A4 via de polder ten zuiden van Leiden en de N206 bij Valkenburg moet gaan verbinden. Het lintje daarvan zal zijn opvolger moeten doorknippen: de ingebruikname is voorzien in 2023.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.