Premium

Versleten monument wil z’n verfijnde klank terug: Mitterreither-orgel in de Dorpskerk van Woubrugge laat pijpen adopteren

Het eerste spandoek voor de actie ’Adopteer een orgelpijp’ hangt bijna, dankzij v.r.n.l. Ed Molenaar, Marc van de Leij en Klaas Grandia.
© Foto Hielco Kuipers
Woubrugge

Op het nippertje liep het orgel van de Dorpskerk van Woubrugge vorig jaar een broodnodige restauratie mis. Dit jaar krijgt het versleten monument alsnog een nieuw leven, voorvoelt Ed Molenaar van de stichting Vrienden van de Dorpskerk.

De aanvraag voor provinciale subsidie is nog uitvoeriger dan-ie vorig jaar al was. „En toen tastten we maar net naast de prijzen”, kijkt Molenaar terug. „Er was onvoldoende budget en in het systeem dat de provincie hanteerde hadden we net te weinig punten: de eerste zeven op de lijst kregen geld, wij als achtste niet. We hebben de aanvraag geëvalueerd met de provincie en de puntjes op de i gezet. Onze nieuwe subsidieaanvraag is nog completer en ook de adviezen van de provincie hebben we erin meegenomen. Zo hebben we zelfs het aantal leerlingen opgegeven dat werkzaam is in de werkplaats van de gekozen orgelrestaurateur.”

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.