Gemeente Katwijk geeft afgelast muziekfestival Haringrock bijdrage in vaste lasten: ’Alle beetjes helpen’

Haringrock in 2018.
© Foto Hielco Kuipers
Het Noordzee Zomerfestival in 2019.
© Foto Taco van der Eb
1/2
Katwijk

Het Katwijkse gemeentebestuur wil het afgelaste Haringrock en de bijbehorende Katwijkse Vrijmarkt dit jaar een bijdrage in de vaste lasten geven. Daarmee geeft het gehoor aan de noodkreet van organisator Ton Frissen, die vreest voor de toekomst van het gratis muziekfestival aan de Boulevard.

,,Dit is een positief gebaar van de gemeente’’, reageert Frissen. ,,We hebben veel kosten die gewoon doorgaan, meer dan tienduizend euro per jaar. Daar staan dit jaar geen sponsorbijdragen tegenover, en de gemeentelijke subsidies zijn niet van dien aard dat ze kostendekkend zijn, maar alle beetjes helpen.’’

Voor beide evenementen had Frissen in totaal voor 14.500 euro subsidie aangevraagd bij de gemeente. Welk deel van dat bedrag nu wordt uitgekeerd, moet moet Katwijk nog bepalen. ,,Ik ga een overzicht van alle vaste lasten sturen, dan hoor ik het wel.’’

Van de 30.500 euro die Katwijk dit jaar heeft uitgetrokken voor evenementensubsidies, geeft het vanwege de coronapandemie vooralsnog slechts 7650 euro uit. Dat gaat naar de vier evenementen die ondanks alle beperkingen door willen gaan. De bekendste daarvan, goed voor 5000 euro, is het Noordzee Zomerfestival.

Het bestuur daarvan wil van 6 tot en met 14 augustus in aangepaste vorm dagelijks een muziekavond houden aan de Boulevard, met eerbetonen aan legendarische bands. Ondanks de onzekerheid over de haalbaarheid daarvan, zijn de voorbereidingen in volle gang.

Katwil wil het niet uitgekeerde bedrag aan subsidies gebruiken om, in overleg met de organisatoren, de evenementen in de komende jaren milieuvriendelijker te maken. Haringrock gaf daarvoor tijdens de vooralsnog laatste editie, in 2019, het goede voorbeeld door de plastic wegwerpbekers af te schaffen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.