Politie gebruikt pepperspray bij aanhouding in Sassenheim, verdachte moest nog DNA af laten nemen

Sassenheim

De politie heeft dinsdagavond pepperspray gebruikt bij de aanhouding van een 45-jarige man in Sassenheim nadat hij een stopteken negeerde. De man moest zijn DNA nog laten afnemen.

De verdachte werd opgemerkt nadat het kenteken van de auto waar hij in reed werd herkend door een speciale camera. Agenten snelden zich naar het voertuig waar hij in reed en gaven hem een stopteken.

Dit negeerde de verdachte, en ook nadat de agenten meerdere aanwijzingen gaven via de megafoon van de politiewagen reed hij door. Hierop werd versterking ingeschakeld en met meerdere politiewagens lukte het om de man aan de kant van de weg te krijgen.

Hier vertelde de politie hem door het raam van zijn auto dat hij was aangehouden.Toen de man weigerde uit te stappen en plotseling richting de middenconsole greep, is de zijruit ingeslagen en pepperspray gebruikt om de man op te kunnen pakken. De verdachte verzette zich daarbij.

De man heeft alsnog DNA moeten afstaan. Het is niet bekend waarom hij daartoe verplicht was gesteld. Hij krijgt een boete voor het verzet bij zijn aanhouding en het negeren van het stopteken. Na de afhandeling mocht hij weer naar huis.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.