Premium

Sanne Vogel over haar kookboek ’De vier seizoenen van Vogel’: ’Ik wil niemand bekeren’

© Foto Jakob van Vliet

Sanne Vogel is bekend als theatermaker, actrice en regisseur. Ze blijkt ook een groot talent in de keuken. De plantaardige keuken, welteverstaan. In ’De vier seizoenen van Vogel’ laat ze zien hoe zij thuis kookt. „Ik wil niemand bekeren, maar wil gewoon graag laten zien hoe het ook kan.”

Haar boek is geen handleiding hoe je veganist moet worden. „Ik ben geen voedingsdeskundige. Maar steeds meer mensen zijn zich ervan bewust hoe het staat met het klimaat en dat we andere keuzes kunnen maken. Ik heb een tweeling van bijna anderhalf en wil graag dat er voor hen nog een leefbare planeet overblijft. Dus vind ik het belangrijk om zo bewust mogelijk te koken en te eten. Daarom heb ik mijn boek ingedeeld in de vier seizoenen. Ik laat zien wat er lokaal allemaal te verkrijgen is in elk seizoen en dat je dus helemaal geen boontjes uit Kenia hoeft te halen om een lekkere maaltijd op tafel te zetten.”

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.