CDA bezorgd over vervuilde grond in nieuw Leiderdorps park Agthoven

Zo lag Park Agthoven erbij op 25 maart.
© Archieffoto Taco van der Eb
Leiderdorp

Raadslid Medea Hempen (CDA) begrijpt niet waarom wethouder Rik van Woudenberg (D66) zegt dat vervuilde grond in het onlangs aangelegde Park Agthoven in Leiderdorp ’prima grond is die aan alle regels voldoet’. Ze heeft er schriftelijke vragen over gesteld aan burgemeester en wethouders.

Fotograaf Taco van der Eb van het Leidsch Dagblad ontdekte op 25 maart dat de grond in het nieuwe parkje aan de Achthovenerweg bezaaid lag met glasscherven, stukken plastic en ander vuilnis. ’Bij zware regenval naar boven gekomen’, veronderstelde wethouder Van Woudenberg, die er in oktober vorig jaar met zijn collega Daan Binnendijk bijvriendelijke bloempjes zaaide. Vijf dagen later zei hij tegen de krant dat de rommel was opgeruimd en het park er weer keurig bijlag.

,,Het is geen prima grond’’, zegt CDA-raadslid Hempen, die zelf een paar weken na het nieuws van de vervuiling in Park Agthoven ging kijken. Er lag toen nog steeds plastic en er waren nog steeds werknemers van VSM Sloopwerken afval aan het rapen, vertelt ze. ,,Ik vind het zorgwekkend.’’

Hempen wil nu van het gemeentebestuur weten of alleen de bovenste laag grond in het park vervuild is, of dat het ook dieper zit. Ze vraagt waar de grond vandaan komt en welke regels de wethouder bedoelt als hij zegt dat die ’aan alle regels voldoet’. Ook wil ze weten of er nog schone grond in het park wordt gestort en hoe realistisch het plan van de gemeente is om er schapen te laten weiden.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.