Wielrenster Laurine van Riessen: ’Met de vrouwen rijden we nu maar tegen de talentengroep van de mannen’

Laurine van Riessen.
© Archieffoto

Verschillende regionale sporters hopen deze zomer in Tokio hun opwachting op de Olympische Spelen te maken. Het Leidsch Dagblad volgt enkelen van hen in hun voorbereiding. Zoals wielrenster Laurine van Riessen uit Leiden.

,,Voor een topsporter is een goede trainingsfaciliteit een voorwaarde om optimaal te kunnen presteren. Maar topsport kost ook geld. Daarom is iedere financiële of materiële bijdrage welkom.

Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik een persoonlijke sponsor heb gevonden. Het is een bedrijf dat fitnessapparatuur levert voor sportscholen. Dat ze mij ook nog een jaartje extra naar Tokio blijven ondersteunen vind ik super. Zeker in deze vreemde tijd!

Ik kende dit bedrijf uit mijn tijd als schaatsster bij Team Activia. Ik heb een keer een praatje gehouden voor het bedrijf waarin ik vertelde over mijn overstap naar het baanwielrennen en mijn plannen richting de spelen van Tokio. Binnen dat bedrijf vond men het een mooi verhaal. Daarom ondersteunen ze me sindsdien.

Mijn A-status van NOC*NSF is een mooie basis om fulltime als topsporter bezig te zijn. Door mijn sponsor heb ik net even wat meer financiële armslag en kan ik ook op sportief vlak net wat meer doen, zoals bijvoorbeeld investeren in materiaal.

Verder rijd ik op de baan voor het BEAT Cycling team. Door voor een commercieel team uit te komen kan ik extra wedstrijden rijden wat erg belangrijk was in de aanloop naar de Spelen.

Helaas is dat natuurlijk een beetje stil komen te staan het afgelopen jaar, maar hopelijk komen er binnenkort weer wat wedstrijden aan. Zo wachten we op dit moment af of de volgende Nations Cup wedstrijd in Hong Kong doorgaat, dat zou een mooie wedstrijd zijn ter voorbereiding op Tokio.

Of dat door gaat is ook maar weer de vraag. De quarantaineregels zijn daar heel streng met drie weken afzondering voor je de baan op mag. Dat werkt natuurlijk niet voor ons.

Qua timing zitten we op zo’n 100 dagen voor alles begint. En dan kan je natuurlijk niet zoveel trainingstijd missen. Voorlopig doen we het in Apeldoorn met onderlinge wedstrijden. Met de vrouwen rijden we dan tegen de talentengroep van de mannen. Op die manier blijven we goed in vorm!”

Lees ook: Laurine van Riessen: ’Ik weet gelukkig al hoe de baan er in Japan uit ziet. Ik ben daar al drie keer geweest om mee te doen aan de keirincompetitie’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.