Leidens Ontzet als vanouds opgezet, maar met kleine slag om de arm

De kermis vormt weer een hoogtepunt.
© Archieffoto Taco van der Eb
Leiden

De 3 October Vereeniging gaat ervan uit dat Leidens Ontzet komend najaar weer zo goed als normaal gevierd kan worden. Het feest der feesten duurt ook een dag langer, omdat 3 oktober op een zondag valt. Dat deelt de Vereeniging mee in een korte verklaring.

Het Leidse feest der feesten viel vorig jaar grotendeels in de soep, door toedoen van het coronavirus. De organisatie bereidt momenteel de komende viering voor zoals het vóór 2020 gewend was. Toch houdt de Vereeniging nog wel een slag om de arm. ’Vanzelfsprekend houden we in de programmering rekening met de corona-maatregelen van het RIVM en geschiedt de organisatie in goed overleg met de gemeente.’

De viering en herdenking van Leidens Ontzet begint zaterdag 2 oktober met de hutspotmaaltijd, de taptoe en de opening van de kermis die ook dit keer weer ’lunapark’ wordt genoemd. Zondag is de kermis ook open en wordt de pleintaptoe gehouden.

De traditionele herdenking in de Pieterskerk heeft plaats op maandag 4 oktober evenals de andere hoogtepunten zoals de reveille, de uitreiking van haring en wittebrood, de koraalzang, de warenmarkt en de tientallen activiteiten van ouderencentra, wijkverenigingen en de horeca.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.